7 populaire stoffen voor kleding

Of u nu winkelen voor de laatste mode of het bezoeken van een stof winkel voor een doe-het-zelf-project, het proces van het kiezen van de meest praktische stof is nooit gemakkelijk. Er zijn veel verschillende weefsels voor kleding die kan invloed hebben op dingen zoals de manier waarop het item hangt of hoe het voelt tegen de huid. Hier zijn een paar van de meest populaire stoffen gebruikt voor het maken van kleding:

Katoen

Katoen is van nature afkomstig uit de katoenplant. Het is comfortabel, gemakkelijk te reinigen en relatief goedkoop. Maar, kan deze stof gemakkelijk verliest zijn vorm en strekt. Ook zal de katoenen kleding beginnen te slijten na verloop van tijd.

Denim

Denim is gemaakt van katoen met behulp van een speciale weeftechniek die de mogelijkheid om een diagonale ribben te creëren heeft. Dit is een zeer stevige en stijve stof. Het is een stof met de mogelijkheid om goed te dragen en in staat om zijn kleur te behouden zonder vervagen.

Flanel

Flanel is zacht en licht van gewicht. Dit is een perfecte keuze voor het maken van de winter kleding die nodig is om warmte te geven in het koude weer. Flanel is meestal gemaakt van een synthetische, katoen of wol. Ook is deze stof gemakkelijk geborsteld om de zachter te voelen te creëren.

Hennep

De hennep is een natuurlijk gekweekt deel van de marihuanainstallatie. Het is alleen de stam van de plant die wordt gebruikt en dit is volledig vrij van verdovende middelen. Deze stof is net als linnengoed en is in staat om goed te gaan als het nat is, maar kan gemakkelijk rimpel in alle omgevingen.

Linnen

Linnen is een grote warm weer stof. Het ademt goed en is lichtgewicht om een zeer veelzijdige optie voor een breed scala van outfits te maken. Een jurk gemaakt in linnen kan gemakkelijk worden gemaakt om te kijken zowel slim en casual. Deze stof heeft de keerzijde van zeer gemakkelijk te rimpelen en zal moeten zorgvuldig en zacht wassen. Deze natuurlijke stof is afkomstig van de vlasplant, die ook is waar de gezonde vlas zaden vandaan komen.

Nylon

De nylon stof werd oorspronkelijk gemaakt als een meer overvloedig alternatief voorzijde. Het werd intensief gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog om parachutes te maken voor de geallieerde troepen. Ook, is het een gemeenschappelijke keus om de kousen van vrouwen te maken. Dit synthetische materiaal is zeer goedkoop, sterk, en staat tot regelmatig wast.

Polyester

Polyester is een stof die is zeer comfortabel en gemakkelijk te wassen en te onderhouden. De meeste kleren zijn gemaakt met polyester mengsels, omdat het gemakkelijker is om mee te werken, kleurstoffen niet vervagen en zeer duurzaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *