Hantera din tonåring och olämpliga mode trender

Om du är förälder till en tonåring, då vet du hur tonåringar gillar att hänga med i de senaste mode trenderna. Detta är förståeligt, eftersom tonåringar försöker etablera sin egen identitet, utanför att identifiera sig med sina föräldrar. Det finns dock en sannolikhet för att vissa av dessa mode kan tyckas olämpligt, även till de mildaste av föräldrar, och särskilt till dem som är mer konservativ i naturen. Du egentligen inte vill att din dotter i korta shorts, eller lågt skurna toppar, och du förmodligen inte vill att din son ser ut som en Thug eller Hoodlum. Var drar du gränsen mellan din tonåring dressing i trendiga mode och dressing olämpligt? Kanske, ännu viktigare, hur drar du linjen?

När det gäller att hantera din tonåring och mode trender du inte finner acceptabelt, din första reaktion kan vara att fastställa lagen, och regel med en järnhand. Du är den förälder, trots allt, och i ditt hem, måste dina regler följas. Det är ett rättvist avtal, eller hur? Men denna typ av filosofi kan göra mer skada än nytta. Tänk tillbaka på när du var tonåring. Mest sannolikt, du skulle reagera unfavorably till varelse talat hur till klä vid din föräldern. Det kan ha fungerat bra som barn, men tonåringar vill etablera sin egen självständighet och identitet. Det bästa alternativet är att inta en annan infalls vinkel än den auktoritära.

Ett av de många fall där du absolut bör tala med din tonåring om deras mode val är där dessa val kan hamna orsakar skada. Många av de tonåring mode trender innebär att bära kläder som är ganska avslöjande. Detta kan skicka ett farligt meddelande om att din tonåring marknadsför sig själv sexuellt. Din tonåring förmodligen inte kommer att se det här sättet, men de som ser ditt barn mycket väl kan få det budskapet, om det var avsett eller inte.

I detta fall bör du sitta ner och förklara din oro. Låt din tonåring vet att det finns möjlighet att sexuella rovdjur kan tolka sin provokativa klädstil som en inbjudan att få uppmärksamhet. Förklara lugnt att om detta inte är budskapet att han eller hon vill skicka, så kanske det vore klokt att ompröva sina mode val. Att ta sig tid att förklara de logiska orsakerna bakom din oro kommer att vara mer benägna att vara effektiva än bara krävande, “du lämnar inte huset i dessa kläder. ” du kan även tycka att din tonåring känner en känsla av tacksamhet att du behandlade honom/henne i en mer vuxet sätt, och vara mer förenliga med dina önskemål, inse att din position i frågan beror på faktiska bekymmer för hans eller hennes välbefinnande.

Du och din tonåring bör också vara medvetna om att mode trender ibland kan förändras snabbt. Vad som finns i dag, kan vara ute på bara några månader, aldrig att komma tillbaka i stil. Det är fullt möjligt att mode trenden din tonåring verkar så förtjust i, och att du avskyr så mycket kommer att bli en snabbt övergående fas.

Du kan också arbeta tillsammans med din tonåring att titta på trender som de två av er kan komma överens om. Det finns ett brett utbud av mode tidningar och online mode webbplatser som du kan utforska med din tonåring att titta på alternativa trender som kan vara mer acceptabelt. Du kan påpeka saker som, oavsett om du uppskattar smaken av dem eller inte, är mode som du skulle finna att vara inom ramarna för vad som är acceptabelt. Detta kan också förvandlas till en rolig bindning erfarenhet, samt ett bra sätt att komma till en kompromiss med din tonåring.

Ytterligare en fördel med att hitta en gemensam grund med din tonåring på vad modet är acceptabelt är att det kan minska friktionen mellan din tonåring och skolan klädkod politik. Precis som tonåringar inte gillar att bli tillsagd “du kan inte bära det ” av dig, kan de också ogillar verkställighet av en skola klädkod. Skolorna förbjuder ofta elever att bära vissa typer av kläder, särskilt stötande eller avslöjande kläder. Att lära sig att arbeta tillsammans med din tonåring kan ha fördelen av att förhindra ett problem med skolans myndigheter från att någonsin bli ett problem, eller resulterar i någon form av avstängning eller disciplin ära åtgärder.

Med dessa få steg för att försöka samar beta med dig tonåring istället för att uttala din tonåring bör bidra till att minska den konflikt nivå som du har mellan varandra. Tonåringar gillar att vara på modet, men det betyder inte att de måste bära saker som är olämpliga. Genom att arbeta tillsammans kan du hjälpa din tonåring att förstå varför det är din plikt som förälder att införa en mer ansvarsfull känsla av mode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *